Από νωρίς μαζευότανε όλη η οικογένεια στο αμπέλι., αφού τρυγούσαν την άπλωναν στον Απλωτό η Οψιγιά. Για να τις δει ο ήλιος. Και να ξεραθούν. Κάθε τόσο πήγαινε κάποιος στο αλώνι κι ανακάτευε τη σταφίδα. Για να λιαστούν όλες οι ρόγες. Και να λιαστούν καλά. Όταν ξερενότανε η σταφίδα, πιάνανε πάλι δουλειά. Στην αρχή τις χτενίσανε με μια μεγάλη χτένα( με πολλά δόντια, που μαζεύει τα άχρηστα, στη συνέχεια την καθάριζαν με το χέρι, ξεχώριζαν τον καρπό από τα λίκια και τα έκαναν σωρούς στη συνέχεια κοσκίνιζαν την καθαρή σταφίδα, την έβαζαν σε λινατσένια τσουβάλια και πήγαινε για πούλημα.
Στην φωτογραφία ο Γιάννης και η Μαρίκα Μπετεινάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.